С 21% по-ниски сметки за абонатите на "Енерго-Про"

Клиентите на компанията могат да проверят стойността на консумираната електроенергия в интернет страницата на дружеството

116 ~ 1 мин. четене

"Енерго-Про" отчита с 21% по-ниски средни сметки за електроенергия през февруари в сравнение с януари 2013 г., съобщиха от компанията.

С 29% пък са по-ниски сметките за последния месец на третата група клиенти на дружеството. В нея попадат потребителите със срок за плащане 25-то число на месеца, които са 26% от всички клиенти на компанията.

Фактурите им за месец февруари вече са готови. Клиентите на компанията могат да проверят стойността на консумираната електроенергия и в интернет страницата на дружеството.

Според изчисленията на ЕРП-то, средната сметка за февруари на тази група битови клиенти е с над 29% по-ниска от средната им сметка за януари. Една от основните причини за по-ниската сметка е по-малкият брой дни, включени в отчетния период за месец февруари спрямо броя дни, включени в отчетния период за месец януари.

Подобна статистика е направена и за другите две групи клиенти – със срок на плащане до 10-то число на месеца и за тези, чийто срок е 15-то число. При сметките на първата група е отчетен спад с 16%, а при втората група – спад с 28%.

Подкрепи Economic.bg