СДС и БЗНС се присъединиха към Реформаторския блок

Партиите подписаха днес публично меморандум за включване преди пресконференция

Снимка: БГНЕС

84 ~ 1 мин. четене

Съюзът на демократичните сили (СДС) и Българският земеделски народен съюз (БЗНС) подписаха днес меморандум за присъединяване към Реформаторския блок. Меморандумът бе подписан публично преди пресконференция. Така партиите в новото обединение стават общо седем – ДСБ, ДБГ, "Зелените","Синьо единство", "Свобода и достойнство", СДС и БЗНС.

След подписването Найден Зеленогорски посочи, че тяхната цел е много по-голяма и тя е първото място на следващите предсрочни парламентарни избори. На въпрос на какъв принцип ще бъдат правени предизборните листи, Зеленогорски отговори, че засега Реформаторският блок не е предизборен проект и следва да бъде получена подкрепата на ръководствата на партиите, участващи в него.

Според председателя на ДСБ Радан Кънев истинското предизвикателство пред Реформаторския блок е да бъде постигната голяма обществена промяна. Той обяви, че предстои до медиите да бъде разпратено подписаното от всички партии в блока споразумение, в което ще бъде уточнено и отношението към партия ГЕРБ.

От СДС обявиха, че Реформаторският блок е идейна и надполитическа платформа, която цели отрицанието на досегашния начин на управление. За нас е голяма чест, че се присъединихме към Реформаторския блок, заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев. Той посочи, че всички 31 членове на Управителния съвет на партията са подкрепили единодушно влизането в дясната формация.

Освен това стана ясно, че интерес за присъединяване към Реформаторския блок има и от БДФ, ЕНП на Мария Капон и НДСВ.

Реформаторският блок призова поддръжниците си да подкрепят утрешния протест във връзка с извънредното заседание на парламента.

Подкрепи Economic.bg