Samsung Galaxy Express вече и в Европа

Цената на смартфона в Германия е 490 евро

3659 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Южнокорейската технологична корпорация Samsung официално потвърди, че продажбите на новия смартфон Galaxy Express в Европа са стартирали успешно. Устройството вече е достъпно за потребителите на територията на Германия, предава International Business Times. Очаква се в следващите няколко седмици да започнат и доставките му в другите страни на контитента. Цената на смартфона е 490 евро, като на този етап моделът е достъпен само в бял цвят.

Galaxy Express има 4.5-инчов Super AMOLED дисплей, поддържащ резолюция от 800х480 пиксела и двуядрен 1.2 GHz-ов процесор. Смартфонът оперира с Android 4.1.2 OS и разполага с 5-мегапикселова камера с автофокус и LED-светкавица, както и допълнителен 1.3 МР HD сензор в предната част. Вградената памет е 8GB, като може да бъде увеличена с допълнителна microSD памет карта. Устройството се свързва посредством Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, a размерите му са съответно 132.2х69.1х9.3 мм.

Анализатори изтъкват, че Galaxy Express е атрактивен в своите характеристики, но на този етап голям проблем се очертава сравнително високата му цена. За сравнение, моделът Galaxy S III, който не включва поддръжка за LTE, се търгува за 70 евро по-малко, което може сериозно да попречи на популярността му на Стария континент.

Подкрепи Economic.bg