Samsung има нов изпълнителен директор

О Хюн Куон поема роля в корейския гигант

Нов изпълнителен директор поема кормилото на корейския гигант Samsung Electronics. Това съобщиха от компанията, цитирани от technews. О Хюн Куон, който е досегашен ръководител на подразделението за електронни компоненти, ще замени Джи Сунг Чои, като ще запази поста си на зам.-председател на борда на директорите. През последните 6 месеца Куон ръководеше две подразделения на Samsung - за производство на полупроводници и течнокристални дисплеи.

Джи Сунг Чои остава в компанията като член на борда на директорите. Той ще ръководи и отдела за разработка на корпоративни стратегии в Samsung, Group, която наброява над 60 бизнес организации. Промените в ръководството на компанията са продиктувани от критики на партньори, че Samsung пренебрегва правилата за честна конкуренция на пазара за електронни компоненти, като дава важна информация на други свои подразделения, които пускат готова продукция, пише Уолт Стрийт Джърнъл.

Samsung е най-големият производител на флаш памети в света и втори по големина доставчик на полупроводници след Intel. В началото на тази година компанията стана най-големият производител на телефони и смартфони, а освен това е номер едно и при телевизорите. Приходите на Samsung за миналата година възлизат на 147 млрд. долара. Това е със 7% повече спрямо 2010 г. Печалбата е около 12 млрд. долара.

Коментари: 0