Samsung очаква рекордни продажби на Galaxy S III

"Имаме много по-добри отзиви за устройството от предишните модели на Galaxy S I и II", каза Шин Йонг-Кюн, шеф на мобилното разделение на компанията

Samsung Electronics, най-големият световен производител на смартфони по продажби, очаква най-новият мобилен телефон на компанията Samsung Galaxy S3 да бъде продаден в повече от 10 милиона бройки до месец юли, което да го направи най-големия хит на компанията досега, съобщава Reuters.

Южнокорейската компания Samsung Electronics прогнозира, че приходите от нейното подразделение за мобилни телефони ще бъдат по-високи през текущото второ тримесечие в сравнение с периода януари-март.

"Имаме много по-добри отзиви за устройството от предишните модели на Galaxy S I и II", каза Шин Йонг-Кюн, шеф на мобилното подразделение на компанията, пред журналисти днес. Samsung е продала повече от 50 милиона копия от предишните два модела.

"Общото състояние на пазара е предизвикателство, заради случващото се в еврозоната и затруднените доставки на компоненти, но нашите очаквания са, че за второто тримесечие резултатите ще бъдат по-добри спрямо тези от първото тримесечие", каза още той.

Въпреки изявлението акциите на Samsung паднаха с 4.2% в понеделник.

Коментари: 0