Samsung отвори лаборатория за иновации в СУ

\"Лаборатория за иновации\" е част от глобален проект на Samsung за преодоляване на младежката безработица

228 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Samsung отвори "Лаборатория за иновации" във Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Свети Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение. Дигиталната стая е проект на Samsung Electronics и университета. "Лаборатория за иновации" е част от глобален проект на Samsung за преодоляване на младежката безработица.

"В момента кадрите по информационни технологии са най-търсените на пазара, а кариерата в тази сфера е с големи перспективи", обясни изпълнителният директор на Samsung Electronics за България Крис Чинг. Той обясни, че основната цел на създаването на лабораторията, е да подобри технологичните знания на младежите и да ги направи конкурентни на пазара на труда.

Лабораторията разполага с интегрирана хардуерна и софтуерна програма за обучение на студенти за разработка на мобилни приложения. Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява интерактивно обучение. Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, лаптоп и допълнителни мобилни устройства за тестване на мобилни приложения по време на обучението.

Проектът предвижда обучението да продължи един семестър, в който студентите ще изучават създаване на мобилни приложения за Android. След края семестъра, всички преминали успешно курса ще получат сертификат по информационни технологии от "Самсунг" България.
Подкрепи Economic.bg