Samsung представя Galaxy S4 mini на 20 юни

Предполагаемата цена на смартфона за България е 899 лв.

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Корейският гигант Samsung представя официално мини варианта на флагмента S4 на 20 юни, предаде германсият сайт All About Samsung, които са имали достъп до смартфона посредством приложението AnTuTu, което служи за тестове на производителността и осигурява детайли за техническите характеристики на конкретното устройство.

Предполагаемата цена на смартфона за България е 899 лв., като в страната ни ще се предлага i9195 модификацията с LTE модул и 8GB вградена памет.

По-малкият модел разполага с по-малки характеристики, съобщи изданието. Екранът на Galaxy S4 mini е с qHD резолюция с 960х540 пиксела. Процесорът е двуядрен, а оперативната памет на устройството е с обем 1.5 GB. Вътрешната памет за съхранение на файлове е 8 GB с възможност за използване на microSD карти памет. Батерията на Galaxy S4 mini е с капацитет 1.900 mAh.

Операционната система, която използва устройството е Android 4.2.2 Jelly Bean с последния TouchWiz интерфейс. Много от софтуерните допълнения на Galaxy S4 като Sound and Shot, S Translator S Health и други, са налични и в S4 mini.

Дебелината на корпуса на Galaxy S4 mini е 8.94 мм, а теглото му 107 или 108 грама, в зависимост от това дали версията на смартфона е с една или с две сим карти. S4 mini разполага  с Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 и 3G/4G LTE.

Подкрепи Economic.bg