Сидеров: Протестите не са народна проява

Повечето от хората са платени и партийни поръчки, смята лидерът на "Атака"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Тези няколкостотин човека в центъра на София - нека са 1000, 2000, 3000 - за тях има достатъчно данни, че повечето от тях са платени и партийни поръчки. Това каза лидерът на „Атака" и председател на Комисията по корупция в Народното събрание Волен Сидеров в интервю за БНР. Като организатори той посочи активисти от ГЕРБ и приближени до Иван Костов и Марин Райков хора.

"Затова аз не приемам протестите като народна проява, а като една партийна поръчка, зад която стоят партийни интереси, икономически интереси, енергийни лобита и кръгове, които са свързани с президента Плевнелиев", обясни Сидеров.

Изкарването наяве на тези интереси по думите му са причината за „яростната кампания", подета срещу него, в която той е определен като „хулиганстващ екстремист".

„Ако това е хулиганство, значи разкриването на корупция и хулиганство", заяви председателят на антикорупционната комисия.

Според него ГЕРБ в момента „пазарува" своето връщане в парламента и на практика договаря една негласна коалиция, подтиквани от ЕНП и ПЕС.
 

Коментари: 0