Siemens представя „енергийно-ефективно шоу на колела” у нас

В пътуващия камион за енергийна ефективност са показани различни продукти и решения за икономии на енергия , приложими в индустрията

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният концерн Siemens показва за първи път в България „изложба на колела”, която представя пред широка аудитория някои от актуалните и иновативни разработки на компанията в сферата на енергийната ефективност за индустрията, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Системи за мониторинг и мениджмънт  на енергийното потребление, решения за идентифициране, оценка и реализация на нови възможности  за пестене на енергия, енергоспестяващи машини и апарати, са само част от „експонатите” в специализирания камион за енергийна ефективност.

От Siemens отбелязват, че акцентът върху този сектор не е случаен, тъй като в момента 30% от използваната енергия в света се потребява в индустрията. Компанията прогнозира, че до 2030 г. разходите за енергия в сектора ще се увеличат с 30%.

„По наши изчисления енергията, която в световен мащаб може да се спести чрез съвременни средства за индустриална автоматизация и задвижващи технологии, е около 300 терават часа на година. Това количество може да сравни с годишното производство на 50 електроцентрали на въглища или с генерирането на приблизително 90 млн. въглеродни емисии. За нас тези негативни показатели са мотивиращо предизвикателство да разработваме енергийно-ефективни предложения, обясни ръководителят на сектор Индустрия на Siemens за България Теодор Маринов.

В пътуващия камион за енергийна ефективност са показани различни продукти и решения за икономии на енергия , приложими в индустрията. Siemens е технологичен лидер в разработването на енергийно-ефективни решения. Към момента технологиите на компанията, съдействащи за намаляване на CO2, формират една трета от приходите й.

Подкрепи Economic.bg