Siemens съкращава 1 400 души

По неофициална информация компанията ще освободи част от персонала в три германски града

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата инженерингова компания в Европа - германската Siemens Планира да съкрати между 1 200 и 1 400 души. Информацията е на Bloomberg, като се базира на трима свои източници, запознати със ситуацията. Компанията готви съкращения в бизнесите си, свързани с енергетиката и инфраструктурата.

Според неофициалната информация ръководството на Siemens води преговори със синдикатите, за да освободи хора от три завода в градовете Ерлангер, Лайпциг и Офенбах.

Главният изпълнителен директор на компанията Петер Льошер вече очерта планът на компанията до 2014 г. Целта е разходите да се намалят с 6 млрд. евро и да се намалят служителите с около 8 000 души. Общият брой на работниците на компанията е около 370 хил. души по целия свят.

От Siemens потвърдиха, че днес наистина са водили разговори със синдикалните организации, в които се е обсъждало как да се намалят разходите на компанията през следващите две години. Пред Bloomberg обаче не са потвърдили информацията за съкращаване на хора.

Според неофициалната информация обаче от фабриките в Офенбах и Erlangen ще си тръгнат 650 души. Част от тях може да бъдат пренасочени към Чехия.

Въпреки това обаче акциите на Siemens се търгуват с повишение от 1.2% и към 19.30 ч. книжата струват 84.5 евро за брой. За изминалите 12 месеца акциите са поскъпнали с 6.8%.

Подкрепи Economic.bg