Samsung започва масово производство на новия си процесор

Exynos 5 Octa включва осем ядрена ARM® big.LITTLE™ архитектура

3614 ~ 1 мин. четене

Южнокорейската технологична корпорация Samsung Electronics ще започне масово производство на новия процесор за приложения Exynos 5 Octa през второто тримесечие на 2013 г. Чипът включва осем ядрен процесор ARM® big.LITTLE™ архитектура. Основата, която е върху Cortex-A15™ CPU, е с вградена технология за справяне с множество задачи за днешните мобилни устройства от висок клас, съобщиха от българското представителство на корейската компания.

"Мощното представяне, базирано на няколко-ядрени процесори, се превърна в основен фактор за високотехнологичните мобилни устройства. Потребителите очакват по-дълго и безпроблемно да се наслаждават на интелигентни мобилни технологии", защитата новия продукт Tаехон Ким, вицепрезидент на маркетинг отдела, System LSI Business и Device Solutions Division в Samsung Electronics.

Exynos 5 Octa е първият в света мобилен процесор, който ще приложи новата концепция за обработка на архитектурата big.LITTLE™, базирана на Cortex-A15™ CPU. По този начин ще се постигне оптимална работа на ядрата, твърдят от компанията. Този подход предлага до 70% икономия на енергия при изпълнение на различни задачи.

Чипът Exynos ще бъде произведен с помощта на последния 28-нанометров (Nm) HKMG (High-K Metal Gate) процес с ниска мощност и енергоспестяващ дизайн.

Подкрепи Economic.bg