Силната конкуренция свали резултатите на Vodafone

Компанията регистрира спад от 3,5 на сто в приходите за тримесечието до края на юни спрямо същия период на предходната година

Силната конкуренция в Германия и слабите икономически условия в южната част на Европа продължават да спъват британския мобилен оператор Vodafone, който отчита четвърто поредно тримесечие на спад на продажбите.

Компанията регистрира спад от 3,5 на сто в приходите за тримесечието до края на юни спрямо същия период на предходната година. Резултатите са в съответствие с прогнозите на анализаторите, които не са оптимистични и за следващите 3 месеца. Общо приходите на групата за отчетния период възлизат на 11,8 милиарда евро (10,2 млрд. британски лири).

Анди Халфорд, главен финансов директор, заяви, че негативната тенденция е вероятно да продължи до края на настоящата година. "Сегашните условия на пазара ще се отразят по подобен начин и в следващото тримесечие", прогнозира той.

Британската компания бе засегната и от слабото представяне на бизнеса й в Италия и Испания, където бе принудена да отпише част от активите си за последната година.

Компанията планира сделка с германския кабелен оператор Kabel Deutschland на стойност 7,7 милиарда евро, която трябва да подсили групата във важния германски пазар.

Акциите на Vodafone отчетоха лек ръст в сутрешната търговия с 0,6 на сто.

Коментари: 0