Служителите в "Напоителни системи" с изплатени заплати

Цели три месеца работещите в дружеството не бяха получавали пари

Автор: Божидара Иванова

Всички служители на държавното предприятие "Напоителни системи" са получили дългоочакваните си заплати. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков в парламента.

Цели три месеца работещите в дружеството не бяха получавали заплати, като задължението към тях за този период е около 6 млн. лева.

"Средствата за "Напоителни системи" са преведени. Вчера съм разпоредил те да бъдат прехвърлени към дружеството и днес навярно са по сметките на всички работещи там", обясни министър Греков.

С отпуснатите от правителството средства дружеството ще може да продължи да изпълнява задълженията си по стопанисване на язовирите в страната, като се грижи и за защита на населението в прилежащите им територии.

"Оттук нататък мисля, че това, което сме обещали, ще го свършим с малки реформи, които е необходимо да бъдат направени в "Напоителни системи", за да могат хората да изпълняват задълженията си. Сумата, която Министерски съвет отпусна е 15 млн. лв. Знаете, че част от тези средства са не само за заплати, но първо ще бъдат разплатени заплатите за три месеца", допълни Греков.

Коментари: 0