"Слънчев бряг" АД сменя ръководството си преди летния сезон

Подготовката за новия летен сезон 2014 ще бъде осъществена от стария борд

На 23 юни е насрочено Общо събрание на акционерите на „Слънчев бряг“ АД. Дневният ред за него включва избор на нов Съвет на директорите и задължителен отчет, който дружеството трябва да представя пред акционерите си веднъж годишно.

Подготовката за новия летен сезон 2014 ще бъде осъществена от старото ръководство. „Проведохме заседание в началото на седмицата, правилата за провеждане на атракцията бар-кроуп до зона изток и за паркирането остават като миналогодишните“, каза изпълнителният директор Златко Димитров, цитиран от „24 часа“.

Той обясни, че все още не е ясно дали ще оваканти поста си, тъй като може да има проблем с вписването на новите членове. В момента има висящо дело по жалба на един от миноритарните акционери - Стойчо Малаков, в която се оспорва законността на проведеното на 23 декември Общо събрание.

Очаква се новото събрание да бъде насрочено след приключване на делото. „Иначе в един момент можем да се окажем с два законно избрани борда“, коментира представителят на Малаков адвокат Веселина Василева.

Съставът на директорският съвет, който ще се гласува на 23 юни е Йордан Георгиев, Румен Кулев, Веселин Маринов, Светлодара Петрова и Таня Власиаду.

Коментари: 0