Снегът във Франция нанесе щети за 100 млн. евро

Застрахователите изплащат обезщетения предимно за незначителни произшествия, но броят им непрекъснато расте

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Необичайно силният снеговалеж във Франция в последните дни е нанесли загуби на местните застрахователни компании в размер на над 100 млн. евро, съобщава ИТАР-ТАСС.

Компаниите изплащат обезщетения предимно за незначителни произшествия, но броят им непрекъснато расте, като вече надвишава няколко десетки хиляди.
Френската държава е отчела загуби от около 60 млн. евро, поради лошото време. В сметката попадат и загубите на логистичните компании, притежатели на заседналите в снега товарни автомобили.

Стабилизиране отчете ситуацията с железопътния транспорт в страната. По данни на Националната компания на френските железници движението на влаковете постепенно се връща в обичайния си график, въпреки че на някои линии броят на влаковете остава съкратен.

Във връзка с транспортната ситуация в ефира на радио RTL министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс подчерта необходимостта „да се извлече урок за извънредната уязвимост на железопътната система в столичния регион, която се нуждае от модернизация”.

Необичайните за първата половина на март снеговалежи сковаха трафика във Франция, лишиха от електроенергия няколко десетки хиляди семейства и принудиха хиляди да пренощуват в специално предоставени за тази цел зали. Затворени бяха десетки летища, а на парижките летища бяха отменени стотици полети.

Подкрепи Economic.bg