Сняг затвори пътища в Сърбия

Ураганни ветрове образуват дълбоки навявания във Войводина и Източна Сърбия

Снимка: БГНЕС

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Сняг и силни ветрове са блокирали част от трафика в Сърбия, предаде InSerbia, цитиран от агенция Фокус. В източните части на страната и Войводина ураганни ветрове със скорост около 150 км./ч. образуват дълбоки снежни преспи.

През определени пътища преминаването е невъзможно. Забранено е движението на товатни автомобили в района между Дунав и река Тиса, в северната част на Банат и Бачка. Затруднен е трафикът между Суботица и Сомбор, както и между Хоргош и Фекетич, товарния трафик по магистралата е бил преустановен от тази сутрин. Някои участъци от пътя са непроходими, а движението по главния път Бачка - Топола - Мали Иджош е прекъснато.

Поради затруднената метеорологична обстановка, сръбското министерство на транспорта наложи забрана за влизане тежкотоварни камиони с маса над 3,5 тона от Унгария и Румъния.

Вчера, военни хеликоптери са евакуирали 84 души, блокирани в снежни преспи по път край гр. Зренянин, на около 50 километра от Белград, Властите са обявили извънредно положение в града, както и в още няколко населени места във Войводина.

Ограничения има и в корабоплаването по Дунав, след като баржа заседна в близост до сръбската столица.

 

 

Подкрепи Economic.bg