Софиянски: Служебният кабинет може да свърши много неща

Исканията на протестиращите до едно са в правомощията на служебното правителство, смята бившият кмет на София

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Служебното правителство може да свърши много неща - оперативни и структурни. Това каза в ефира на Нова телевизия Стефан Софиянски, служебен премиер през 1997 г. "Ще могат да се взимат реални решения от социалната сфера, тъй като ще има много голяма свобода. Просто всички ще се втурнат да правят избори", каза той.

Според него трябва да се гледа спокойно на служебния кабинет. "Така или иначе трябваше да има избори през юли. Сега те просто ще се проведат с месец-два по-рано", добави Софиянски.

"Исканията на протестиращите до едно са в правомощията на служебното правителство и могат да бъдат изпълнени. Дори и да не ги изпълни за месеците, през които ще управлява, то може да подготви почвата за тяхното изпълнение", смята бившият кмет на София.

За Софиянски служебното правителство е полезно и за демокрацията в България. "Служебният кабинет е полезен, защото в него ще могат да влязат и непредставените парламентарно партии. Това от гледна точка на демокрацията е добре, тъй като те ще имат много по-добра възможност да изразят позициите си", смята той.

Подкрепи Economic.bg