Sony показа най-тънкия и най-лек водоустойчив таблет в света

Xperia Z2 Tablet разчита на 4-ядрен процесор и тежи 426 грама

312 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японският технологичен гигант Sony показа най-тънкия и най-лек водоустойчив таблет в света. Моделът Xperia Z2 Tablet е първият с екран Live Colour LED. Устройството притежава и технология за премахване на шум при слушане на аудио.

Xperia Z2 Tablet стъпва на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2.3 GHz и графична система Andreno 330, допълнени с 3GB RAM и до 16 GB флаш памет, която може да се разширява с microSD карти до 64GB. Таблетът е с 10.1-инчов екран с резолюция Full HD и използва технологии от телевизорите Bravia.

Устройството е голяма литиево-полимерна батерия с капацитет 6000mAh и осигурява 10 часа мултимедия и над 100 часа възпроизвеждане на музика, без да необходимо презареждане. От компанията твърдят, че технологията Qualcomm QuickCharge прави зареждането на таблета с до 75% по-бързо.

Камерата на Xperia Z2 Tablet е 8.1-мегапикселова със сензор Exmor RS for mobile за HD снимки и видеоклипове. Налична е и 2.2-мегапикселова предна камера за HD чат.

С помощта на Bluetooth клавиатура и стойка таблетът може да се превърне в лаптоп. Очаква се да се появи на световния пазар през март в два цвята - бял и черен. Все още не е известна цената на устройството.

Подкрепи Economic.bg