Спира излъчването на аналогов телевизионен сигнал

Между 350 хиляди и 1 милион българи, които сега разчитат само на ефирен телевизионен сигнал, може да останат без каквато и да е телевизия

336 ~ 1 мин. четене

Точно в 24.00 ч. тази нощ спира излъчването на аналоговия телевизионен сигнал. От 1 март 2013 г. се излъчват аналогов и цифров сигнал, но от утре ефирна телевизия ще могат да гледат само хората с по-нови телевизори или тези снабдили се с декодер.

Хората, които имат право на ваучери за декодер, трябва да ги вземат от социалните служби най-късно до 30 октомври и да ги използват за получаване на устройство най-късно до 30 ноември. Право на безплатни декодери имат повече от 210 хиляди души, които са ползвали енергийна помощ за отоплителния сезон 2012-2013 г.

Между 350 хиляди и 1 милион българи, които сега разчитат само на ефирен телевизионен сигнал, може да останат без каквато и да е телевизия след спирането на аналоговия сигнал на 30 септември. Това съобщи преди дни пред БНТ председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. От правителството обещаха да проучат проблема и да предложат решение.

Подкрепи Economic.bg