Стойнев: Протестиращите гонят чуждите инвестиции

По думите на икономическия министър в най-скоро време законодателни промени ще насърчават чуждестранните инвестиции в България

Автор: Божидара Иванова

„Много е трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести”, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев по време на българо-китайски бизнес форум.

„Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период”, добави още Стойнев.

По думите на министъра на икономиката в най-скоро време законодателни промени ще насърчават чуждестранните инвестиции в България и правителството до края на годината има намерение да направи първите стъпки за облекчаване на бизнес климата у нас и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

Стойнев каза, че разбира хората, чиито мечти в продължение на 23 години са били излъгани и са вярвали в по-добър живот, но според него няма как да се подобри животът на българите без работещ парламент и правителство.

Коментари: 0