Сидеров иска забрана за протестите

Всеки, който затваря пътища, трябва да лежи в затвора между 1 и 3 години, смята Волен Сидеров

Снимка: БГНЕС

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

С колегите и юристите ще разгледаме вариант да запишем в закона, че запушването на пътни артериите се третира като тежко престъпление. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидер на специална пресконференция. Според него протестиращите, които затварят пътища, трябва да се санкционират с между 1 и 3 години затвор.

"Вчера полицаите вместо да отстранят протестиращите от булевард "Брюксел", да им съставят акт, те отбиха движението. Тези полицаи трябва да бъдат санкционирани", смята лидерът на "Атака". "Вече съм подал сигнал до прокуратурата с копие до СДВР, в който визирам хората, които са ме заплашвали от митингите. Ще искам наказание за служителите на реда, които вместо да въвеждат ред, помагат на протестиращите", обясни той.

Според него кметът на София Йорданка Фандъкова "не предприема никакви действия да санкционира протестиращите. Тя ги стимулира. Тя тотално оправдава тези нарушения на реда, които протестиращите извършват. Ще внесем законодателни мерки и глобата вече няма да е 50 лв., а лишаване от свобода. Да не си мислят, че могат да носят камъни, да хвърлят бутилки, да носят оръжие и да ме причакват някъде и да ме убият", опасява се за живота си националистът.

Сидеров заяви, че е готов да предложи на премиера Пламен Орешарски човек от "Атака", който да замени Цветлин Йовчев на поста вътрешен министър. "Имаме колеги, сещам се за 4-5 човка на прима виста, които могат да заемат този пост и веднага да предприемат действията, които трябва, за да се въведе ред", каза той.

Националистът имал информация, че много от протестиращите имали бойно оръжие. "Имам данни, че много хора носят бойно оръжие на протестите, но това не се проверява от полицаите. Аз съм под заплаха, че някой може да ме застреля. Това не се обсъжда, а се обсъжда дали аз нося законното си оръжие. Аз имам право да го нося в парламента", обясни той.

Коментари: 0