Създадоха лампа, управлявана дистанционно (видео)

INSTEON LED Bulb 8W осигурява същата яркост на светлината, както и 60W модели и може да бъде купена за $29,99

Най-новият продукт на компанията INSTEON има за цел да промени изцяло начина, по който пестиме енергия в домовете си и да ни позволи едновременно с това да се забавляваме в максимална степен. Инженерите и успяха да създадат нова LED лампа, която може да се включва и изключва от разстояние, пише Digital. От своя страна това е първата подобна иновация в сектора и модела засега няма аналог в индустрията, информира cnet.

Oт компанията са разработили и мобилни приложения за Android OS и iOS, които ще ни позволят да управляваме работата на лампата директно от своите смартфони и таблети. INSTEON LED Bulb 8W също така осигурява същата яркост на светлината, както и 60W модели и може да бъде купена за $29,99. За да се възползвате от предимствата и, обаче трябва да се оборудвате и с INSTEON SmartLinc хъб, който ще превърне мобилните ни устройства в дистанционни управления.

Предвидена е и опция за купуванетo на специален контролер на компанията, който ще ни позволи да изградим собствена автоматизирана система в дома си. Ниската консумация на енергия също отличава първата LED лампа в света, която може да се управлява от разстояние. Цената от $29,99 е приемлива за много потребители и вероятно ще допринесе за солидните продажби на уникалния продукт.

Коментари: 0