Създателят на Tumblr получава още $110 млн. от Yahoo

По информация на Business Insider парите ще бъдат дадени, за да бъде задържан начело на компанията

224 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Създателят на Tumblr и главен изпълнителен директор на компанията Дейвид Карп ще получи 110 млн. долара от Yahoo, за да остане начело на компанията за 4 години. Това става ясно от документ, изпратен до Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в САЩ, предаде Business Insider. Платформата за микроблогинг беше купена от интернет гиганта през май за 1.1 млрд. долара.

26-годишният предприемач твърди, че въобще не е имал намерение да продава компанията. По негови думи в крайна сметка се е съгласил, защото „Yahoo ще даде бърз достъп до най-трудноосъществимите неща, които Tumblr трябва да знае, за да расте."

Според споразумението Дейвид Карп ще получи опции върху акции и ограничени фондови единици на стойност 29 млн. долара, обикновени акции, оценени на 41 млн. долара, както и 40 млн. долара в кеш.

Tumblr е имал едва 16.6 млн. долара в сметката си преди придобиването. Приходите на компанията бяха 125 млн. долара през 2012 г. и 85 млн. долара през 2011 г. Няма съмнение, че Мариса Майер е платила щедро за закупуването на компанията. За 2012 г. печалбата на Yahoo беше 331 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg