Създаваме с Румъния обща компания за Дунав мост2

Съоръжението да се завърши до ноември, поиска Бойко Борисов от изпълнителя. Най-важен европейски обект, символ на растежа го нарече еврокомисарят Йоханес Хан.

Автор: Таня Киркова

Стартира създаването на обща компания между България и Румъния, която ще управлява експлоатацията на Дунав мост 2 при Видин-Калафат.
Министър Московски да се разбере с румънския си колега и да предприемат действия за регистриране на смесено дружество, нареди премиерът Бойко Борисов вчера при инспекцията на строителните работи на обекта. Това е едното от нещата , които трябва да се свършат до края на годината, когато се очаква да бъде пуснат в експлоатация мостът. Еврокомисарят на Дирекция Регионално развитие  Хан също напомни: " Чудесно е това, което виждам. Надявам се, че наистина работата ще бъде завършена в срок. Необходимо е да се създаде тази съвместна компания за управление на моста. Това е вашият символ за растежа и затова , че стоим един до друг. Това е най-важният обект, каза на българските и румънските министри европейският комисар.
"Упражняват натиск върху мен ..." - се опита да се пошегува ръководителят на обекта "Дунав мост 2" пред еврокомисаря.
     "Какъвто искаш натиск, такъв го приеми. Едно евро не искам да загубя от отпуснатите европейски пари. На 1 януари комисарят иска да се разходим по моста..."- му отговори Борисов.
"Косата ми побеля на този мост", промълви ръководителя на обекта Бергара.
" Тя моята побеля от тебе. А Дончев какво да каже като остана без коса..."- продължи в същия тон премиерът.
"Поемаме ангажимент пред еврокомисаря. Нещо допълнително, ако трябва...,без пари, съм готов да помагам...Ще дойдем в края на ноември...Мостът да е финиш. О, кей?"предупреди още веднъж Борисов.

По време на инспекцията премиерът припомни трудната история на проекта, дадените допълнително пари от бюджета, концесия и други искания на изпълнителя, заради пропуски в договора, сключен от правителството на тройната коалиция.

 

Коментари: 0