Световен автомобилен доставчик отваря завод в Плевен

Nexans Autoelectric ще открие 600 работни места

320 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Световният автомобилен доставчик Nexans Autoelectric отваря в Плевен модерен завод за кабелно оборудване за автомобили, което ще се произвежда от дъщерната компания "Електрокабел България". Очаква се заводът да отвори врати в края на 2014 г., съобщиха от Българска агенция за инвестиции.

В края на 2013 г. дружеството сключи всички необходими договори след 18-месечен период на активно подпомагане от страна на Българска агенция за инвестиции. Заводът ще бъде разположен на площ от 5 хил. кв. м. "Електрокабел България" планира да инвестира няколко милиона евро в новото съоръжение.

Работата по изграждането ще започне през пролетта на 2014 г. При пълен капацитет в него ще бъдат наети 600 служители в областта на производството, администрацията, логистиката, контрол на качеството и инженерството.

След направено проучване на възможностите за инвестиции в няколко страни от Източна Европа, световно известният автомобилен доставчик Nexans Autoelectric, базиран в Южна Германия, се спря на региона на Плевен. Сред решаващите факторите за избор на локацията са добрата инфраструктура, качеството на пазара на труда, стабилната валута и присъединяването на България към Европейския съюз.

"При избора на местоположението, ние отделихме нужното време за един по-задълбочен анализ, и сега сме уверени, че до края на 2014 г. ще бъдем в състояние да доставяме на нашите клиенти висококачествени продукти от завода в България", коментира във връзка с успешното приключване на преговорите г-н Михаел Круп - отговорен мениджърът за проекта.

Nexans Autoelectric разработва и произвежда кабелни системи и електро-механични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електро и хибридни превозни средства. Със своите близо 7 хил. служители в 23 локации, групата доставя оборудване за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.

Коментари: 0