Световните медии: Политическото разделение в България се задълбочава

Основният акцент в коментарите им е върху задълбочаването на политическото разделение и несигурност \"в най-бедната страна в ЕС\"

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Световните агенции не останаха безучастни към събитията у нас и провеждането на митингите на БСП, ДПС и ГЕРБ в София и Пловдив. Основният акцент в коментарите им е върху задълбочаването на политическото разделение  и несигурност "в най-бедната страна в Европейския съюз (ЕС)".

Световната агенция "Ройтерс" пише в своя материал за очакванията на българския народ с присъединяването на страната в ЕС, да се сложи край на постоянно нарастващата корупция и организирана престъпност.  Медията подчертава разочарованието на народа от политическите сили, които работят само за собственото си благо.  "Ройтерс" коментира и заплащането в България, което е най-ниско в целия ЕС. Изходът според изданието е неясен.

"Поради загубата на доверие това правителство ще става по-недееспособно и няма да може да прокара повече сериозни реформи. Много хора вече мислят за предсрочни избори, но дори и това не е сигурен начин за излизане от настоящата криза в балканската държава", пише още агенцията.

Агенция "Асошиейтед прес" също отбелязва дълбокото разделение , което парализира страната от месеци. Агенцията информира за десетки хиляди поддръжници на основните политически партии.

Франс прес отбелязва, че в двата митинга са участвали между 20 и 30 хиляди души. По данни на руската медия ИТАР-СТАР 60 хил. души са участвали в протестния митинг в София.
Подкрепи Economic.bg