TV7: "Булсатком" ни излъчва незаконно

От телевизията обявиха, че операторът използва ефирно разпространение

220 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

TV7 и Super 7 спряха сигнала, излъчван към "Булсатком" в полунощ на 12 януари. Въпреки това обаче операторът продължава да излъчва незаконно TV7, чрез ефирно разпространение. За това съобщиха официално от телевизията.

"За арогантното и пиратско поведение на "Булсатком" ще сезираме съответните органи и ще си потърсим правата в съда", казаха от TV7.

"След продължилите повече от две седмици преговори и извиване на ръце от страна на "Булсатком", споразумение не беше постигнато. Предложените от нас взаимоизгодни и пазарни условия не бяха приети до края на работния ден днес и това ни принуди да предприемем тази крайна мярка", казаха от телевизията.

"От началото на годината излъчваме програмите на ТV7 и Super7 към "Булсатком" безплатно в интерес на зрителите ни, за да не губят достъпа си до качествена публицистика и обективни новини. От позицията си на монополист "Булсатком" налага едностранно неизгодни за телевизията условия. Затова ние сме принудени да защитим авторските си права и труда на работещите в медиите ни", съобщиха още от TV7.

"Обръщаме се към зрителите ни да потърсят коректните кабелни оператори, за да продължават да гледат програмите на ТV7 и Super7. Защото въпреки изнудването от страна на "Булсатком", ние ще продължаваме да работим за вас и да предлагаме все по-качествени и разнообразни новини, публицистика и забавни предавания", съобщиха от телевизията.

Подкрепи Economic.bg