Таблетите ще стават все по-популярни

Очакват сериозен ръст в продажбите на устройствата до края на годината

Таблетите стават все по-популярни сред потребителите. Такъв е изводът на анализатора Джеймс Уанг от Digitimes Research. Според него, в края на четвъртото тримесечие на 2012 година големите производители на таблети ще са осъществили общи продажби от 40,93 милиона - със 72,7% повече, отколкото през третото тримесечие и с 89,7% повече, отколкото за същия период през 2011 година.

Уанг допълва, че Apple отново ще се откроят като лидер в този пазар, следвани от Amazon и Google. Интернет гигантът си осигури място в челната тройка благодарение на таблетите Nexus 7 и Nexus 10. Веднага след тях, на четвърто място, ще излязат Microsoft, следвани от Samsung Electronics, Barnes & Noble, Asustek, Lenovo и Acer.

Digitimes Research са на мнение, че общият брой продадени таблети тази година ще достигне 104 милиона, което би означавало годишен ръст от 64%. От тези 104 милиона, 63% ще бъдат iPad-и - с 2 пункта по-малко, отколкото миналата година. Таблетите с Android и Windows ще си поделят остатъка от продажбите почти по равно.

Коментари: 0