Таксита возят без апарат за таксуване

Това показаха масови проверки по курортите на "Автомобилна администрация"

Без да включват апарата си за таксуване карат повечето таксита по курортите. Това показаха засилените проверки на автобуси и таксиметрови коли по Черноморието през почивните дни, организирани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Проверките бяха разпоредени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и целят да гарантират безопасността на гражданите и да пресекат опитите за спекулации и измами.

В петък масираните проверки са били съсредоточени в Черноморките курорти в областите Бургас, Варна и Добрич и са продължили до полунощ. Проверени са и 240 таксиметрови автомобила. 

Съставени са 42 акта за нарушения, като най-често срещаните са извършване на таксиметрова услуга без да е включен апарата, техническа неизправност (износени/разкъсани гуми, неизправни светлини), липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неиздаване на фискален бон и други.

През почивните дни екипите на „Автомобилна администрация” са направили и 345 проверки на автобуси в курортите и по основните пътни артерии към Черноморието. Съставени са 48 акта, а най-честите нарушения са неиздаване на разписка за багаж, технически неизправности (износени, разкъсани гуми, неизправна спирачна система, неизправни светлини и др.), неспазване на времето за почивки и други.

Коментари: 0