Таксита возят без апарат за таксуване

Това показаха масови проверки по курортите на "Автомобилна администрация"

6874 ~ 1 мин. четене

Без да включват апарата си за таксуване карат повечето таксита по курортите. Това показаха засилените проверки на автобуси и таксиметрови коли по Черноморието през почивните дни, организирани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Проверките бяха разпоредени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и целят да гарантират безопасността на гражданите и да пресекат опитите за спекулации и измами.

В петък масираните проверки са били съсредоточени в Черноморките курорти в областите Бургас, Варна и Добрич и са продължили до полунощ. Проверени са и 240 таксиметрови автомобила. 

Съставени са 42 акта за нарушения, като най-често срещаните са извършване на таксиметрова услуга без да е включен апарата, техническа неизправност (износени/разкъсани гуми, неизправни светлини), липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неиздаване на фискален бон и други.

През почивните дни екипите на „Автомобилна администрация” са направили и 345 проверки на автобуси в курортите и по основните пътни артерии към Черноморието. Съставени са 48 акта, а най-честите нарушения са неиздаване на разписка за багаж, технически неизправности (износени, разкъсани гуми, неизправна спирачна система, неизправни светлини и др.), неспазване на времето за почивки и други.

Подкрепи Economic.bg