Такситата с 20% по-скъпи от ноември

В София таксиметровите услуги ще струват по около 75 ст. през деня и 90 ст. през нощта

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат с 20% през ноември. Това е първото сериозно поскъпване от 2007 г., предаде БНТ, като се позовава на информация от асоциациите на големите и на по-малките превозвачи. Така на километър такситата ще взимат по около 75 стотинки през деня и 90 през нощта.

Освен цената за пробег, с около една пета ще поскъпне и таксата за повикване и престой. От таксиметровия бранш отхвърлят очакваните критики за картелно споразумение помежду им. Те разкриха, че винаги увеличават тарифите, след като най-големият играч в бранша се реши. И докато няколко години опитите да стане това останаха неуспешни, то сега е 100% сигурно

"Идва момент, в който цените не могат да останат същите, просто таксиметровите шофьорите не могат да изкарат лизинга, не могат да изкарат за вкъщи, за поддръжка на автомобила и за данъци", коментира Eмил Игнатов, съпредседател на СНЦ „СЪЮЗ ТАКСИ".

Предстоящото поскъпване няма да откаже повечето хора от превоза, тъй като заради доходите го ползват рядко или само по спешност, смятат от бранша.

Коментари: 0