Терзиева: Внесеният вот на недоверие е несъстоятелен

Министърът на регионалното развитие обясни, че няма риск за загуба на парите за изграждането на Западната дъга на околовръстния път в София и за тунелът под Шипка

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Запознах се с така наречените мотиви. Силно казано мотиви, за мен това са едни доста несъстоятелни твърдения, при това доста не експертно подготвени и мисля, че като мотиви за един такъв вот, които се правят от едно правителство през последните 4 години, което всъщност доведе за задълбочаване в различията на регионите, просто са много несъстоятелни, пак ще го повторя". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в предаването „Денят започва“ по БНТ.

По думите й внесеният вот на недоверие от ГЕРБ за провала в политиката за регионално развитие е несъстоятелен. Терзиева обясни, че няма риск за загуба на парите за изграждането на Западната дъга на околовръстния път в София и за тунелът под Шипка. По думите й приоритет на министерството са второкласните и третокласните пътища, както и ВиК секторът.

"Това са просто едни констатации, в които няма нищо мотивирано, няма никаква политика. Още от първия ден моето министерство и аз, заедно с екипа, работим усилено и за секунди не сме спрели усвояването на средства. Мога да ви кажа една статистика - за три месеца сме усвоили 185 милиона евро, което в сравнение с миналогодишния тримесечен период е 80% повече", добави още регионалният министър.

Подкрепи Economic.bg