Токио е най-добрата туристическа дестинация в света

Най-лошият град за туризъм е Москва

Автор: Божидара Иванова

Най-добрата туристическа дестинация в света е Токио, показва класация на известният туристически сайт TripAdvisor. Данните са събрани на база впечатленията на 54 хил. пътешественици от цял свят относно 37 водещи туристически дестинации.

Според участниците Токио е най-добрия град за туризъм, а местните жители винаги са готови да помогнат на чужденците да се ориентират, улиците са чисти, а таксиджиите винаги са изрядни и честни с клиентите.

Вторият най-добър град за туризъм е Ню Йорк най-вече заради ресторантите и заведенията си. На трета позиция се нарежда Барселона, а топ 5 се допълва от Истанбул и Прага.

В челната десетка попадат Виена заради лесното придвижване и култура, Берлин, където транспортът е много добър, а улиците чисти, Рим заради културните си атракции, Париж заради зебележителностите му и Добровник. Лондон е на 11-то място.

Чиатателите на TripAdvisor нареждат Москва на първо място в класацията на най-лошите туристически дестинации в света. Руската столица води по няколко показателя - лоши хотели, недружелюбни местни жители, лоши таксиметрови услуги, прекалено скъпи стоки и липса на разнообразие в магазините.

Второто и третото място са за индийският град Мумбай и курортът Пунта Кана в Доминиканска република. В топ 5 попадат още Маракеш и Шарм ел Шейх в Египет.

Пекин също се нарежда сред най-лошите градове за туризъм в света заради жителите и таксиметровите шофьори, които не желаят да помагат на туристите в ориентирането. Седми е Ханой заради транспортната система. Челната десетка се допълва от Рио де Женейро, Брюксел и Копенхаген.

Коментари: 0