Топ 10 на най-скъпите яхти

Или как да похарчим излишните стотици милиони

Предлагаме Ви класацията на най-големите и най-пищни играчки на планетата на crazy-facts.com. Съвсем не е изненадващо, че принадлежат на някои от най-богатите лица в света.


Принадлежност на руския милиардер Сюлейман Керимов, Ice е една от най-екологичните яхти във водата с 8 електрически генератора и вградена система за управление на отпадъчните води. Със сигурност цената и надхвърля стотина милиона долара, а защо не и двеста.
10. Ice


Цена: Неразкрита


Насер Ал-Рашид, съветник на саудитското кралско семейство, издига класацията ни на съвсем ново ниво с изградения плаж на яхтата си. Лодката е с хидравлична платформа, покрита с пясък, която дава възможност да се любувате на плажна ивица дори и в отрито море.

9. Lady Moura


Цена: $ 210 милиона


Знаете какво казват за хора с големи имена ... купуват си големи яхти. Шейх Хамад бин Ясим бин Джабер ал-Тани, министър-председател на Катар, притежава това $ 250 милионово чудовище.

8. Аl Mirqab


Цена: $ 250 милиона


Собственост на друг руски бизнесмен, тази яхта се използва често от Алишер Усманов да посещава собствените си частни острови.

7. Dilbar


Цена: $ 256 милиона


Не се знае много за тази яхта, освен, че е собственост на Саид Ал Саид, султанът на Оман, и че има концертна зала, достатъчно голяма, за да приюти 50-членен оркестър.

6. Al Said


Цена: $ 300 милиона


Руският милиардер Андрей Мелниченко наименува яхтата си с първата буква на името си. Интересното нещо за тази „лодка” е,че може да разрязва айсбергите на пътя си в движение.

5. Superyacht А


Цена: $ 323 милиона


Собственост шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, премиер на Обединените арабски емирства, лодката представлява цял град.

4. Dubai


Цена: $ 330 милиона


Това е цяла една страна пресъздадена на лодка. На борда има цели пътища, коли и дори летище.

3. Streets of Monaco (Улиците на Монако)


Цена: неразкрита


Да се върнем към любимата ни Русия. Роман Абрамович е собственик на тази яхта, на стойност почти 1 милиард долара. Плавателното средството се отличава със анти-ракетна система за отбрана и с лазер.
2. Eclipse


Цена: $ 800 млн.


Изработена с над 100,000 кг злато и украсена с кости от динозавър T-Rex, части от миниатюрни метеорити, тази лодка е собственост на анонимен малайзийски бизнесмен, вероятно Робърт Куок.
1. History SupremeЦена: $ 4,8 млрд.

Коментари: 0