Toshiba показа първия си хибриден компютър

Японската компания ултрабука Satellite U920t, който може да се трансформира в таблет

Японската компания Toshiba показа първия си хибриден ултрабук Satellite U920t. На изложението IFA 2012 в Берлин беше показана машина, която съчетава едновременно високата производителност на лаптоп и компактността на таблет.

Satellite U920t, разработен в сътрудничество с Intel, разполага със сензор Intel Sensor Solution, който се грижи за всички състояния, свързани с околната среда като ускорение, магнитно натоварване, ъгъл на наклона и околна светлина. Освен това устройството се включва за секунди и се събужда много бързо.

Сензорният екран е с възможност за гледане под голям ъгъл и поддържа въвеждане на текст с пет пръста. Дисплеят е защитен от надраскване с Corning Gorilla стъкло отпред и покритие, което предотвратява оставянето на пръстови отпечатъци.

Оборудван с Core процесор от трето поколение и най-новата видео карта Intel HD Graphics 4000, хибридът може да се справи със сложни компютърни задачи. Вграденият SSD с капацитет до 256GB и висока скорост за пренос на данни допринасят за високата производителност.

Моделът ще бъде наличен на пазара в Европа през четвъртото тримесечие на 2012 г. Цената все още не е обявена.

Коментари: 0