"Тракия" е готова на 99.9%

Последната отсечка на аутобана ще бъде открита по график на 15 юли

Автор: Атанас Христов

След малко повече от 10 дни България ще има първата си изцяло завършена магистрала - "Тракия", която ще свързва столицата София с най-големия град на южното Черноморие Бургас. Председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров заяви, че аутобанът вече е готов на 99.9%.

Последният участък от автомагистралата ще бъде открит за движение по график - на 15 юли 2013 г. "Ако комисията издаде Акт 16 по-рано няма и ден да отлагаме пускането й", добави Лазаров. Шефът на АПИ подчерта, че през юли ще бъдат пуснати за движение и отсечката Шумен-Белокопитово от АМ "Хемус", както и участъкът Долна Диканя-Дупница от АМ "Струма".

Изказването си Лазаров направи при отварянето на ценовите предложения в обществената поръчка за "Доставка, монтиране и поддържане чрез предоставяне под наем на химически санитарни възли на площадките за отдих по лот 2, 3, 4 и 5 от AM "Тракия".

Хасковското "Ти енд Джи Мастер Клиин" ЕООД даде по-ниската цена за доставка на химически тоалетни по "Тракия" - обща цена за изпълнение на договора от 134.86 хил. лв. без ДДС, а наемна цена за 1 месец на 44 броя санитарни възли е 5619.33 лв. без ДДС.

Софийското "Ековеце" ЕООД искаше да достави химическите тоалетни за общо 149 999 лв. без ДДС, или по 6249.96 лв. наем на месеца за 44-те броя санитарни възли.

Коментари: 0