Три нови смартфона Razr

Новите устройства на Motorola идват с предварително инсталиран браузър Chrome за Android

64 ~ 2 мин. четене

Американският производител Motorola Mobility обяви три нови смартфона от линията Razr. Всичките модели, представени вчера в Ню Йорк, работят под управление на операционна система Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) с възможност за ъпгрейд до Android 4.1 (Jelly Bean).

Новите Razr са с предварително инсталиран браузър Chrome за Android, изпълнени са в корпус от DuPont Kevlar и имат защитно стъкло Corning Gorilla Glass. Смартфоните разчитат на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 с тактова честота 1,5 GHz, имат по 1 GB оперативна памет и слот за карти памет microSD, поддържат GPS и Глонасс, съобщи Technews.bg.

Моделът Razr M съвместява голям дисплей в малък корпус и 4,3-инчов екран. Поради отсъствието на допълнителни елементи за управление на лицевия панел, устройството е толкова малко, че може да се побере на длан. Съпоставен по размери с iPhone 4S, смартфонът на Motorola предлага с 40% по-голям дисплей, посочиха от компанията.

Razr HD - предоставя 4,7-инчов Super AMOLED екран с резолюция 1280x720. Времето за автономна работа достига 10 часа при гледане на видео, до 6 чиса при уеб сърфиране или GPS навигация с глас. При средно по интензивност използване, смартфонът издържа едно денонощие на батерия, твърди производителят. Моделът е снабден с 16 GB флаш памет. Разполага с две камери - основна с резолюция 8 мегапиксела и фронтална 1,3 мегапиксела.

Моделът Droid Razr Maxx HD притежава всички възможности на Razr HD, същия дисплей, но може да работи по-дълго на батерия - до 13 часа при възпроизвеждане на видео или до 8 часа в режим на уеб сърфиране. Освен това вградената памет в Droid Razr Maxx HD е два пъти по-голяма от тази в Razr HD.

Всичките три устройства ще се продават от американския телеком Verizon Wireless. Razr M ще се продава от септември за 100 долара при сключване на двугодишен договор с Verizon. Цените на останалите два модела все още не са обявени. Razr M и Razr HD ще се доставят в черен и бял цвят, а Droid Razr Maxx HD - само в черен.

Подкрепи Economic.bg