Трима българси носят Олимпийския огън

Слава Фереджанова, Емил Здравков и Григор Върбанов са тримата притежатели на Олимпийски дух, които ще вземат участие в щафетата на 19 юли в Лондон

Samsung Electronics представи днес тримата български факлоносци, които благодарение на компанията ще вземат участие в Олимпийската щафета.

Конкурсът на Samsung „Предложи кой да носи Олимпийския огън на Лондон 2012” стартира през септември 2011 г. на специално създаден за целта сайт. Всеки желаещ имаше възможността да номинира себе си или някого, когото познава и намира за достоен да носи Олимпийския символ.

Критерият на който трябваше да отговаря успешният кандидат е с действията и страстта си да допринася за разпространението и налагането на Олимпийските ценности и да допринася за развитието на обкръжението си. Журито избра 12-те най-добри истории и ги предложи за гласуване във facebook.

Гласуването на широката публика определи историите на Слава Фереджанова, Емил Здравков и Григор Върбанов за достойни да носят Олимпийския огън. Всеки един от тях ще пробяга разстояние от 300 метра на 19 юли 2012 г.

70-дневното пътешествие на Щафетата с Олимпийския огън Лондон 2012 ще започне на 19 май във Великобритания и ще обиколи много от културните забележителности на страната. Олимпийският огън ще посети над 1000 градове и села по време на своята обиколка от 8 000 мили и цели да разпали спортния дух във Великобритания и да отбележи официалния старт на Олимпийските игри в Лондон през 2012 със знаменитото си пристигане на Олимпийския стадион на 27 юли.

 

Коментари: 0