Трима инвеститори за ОЦК

Двама от тях са чуждестранни, един е български, каза вицепремиерът Симеон Дянков

6250 ~ 1 мин. четене

Трима потенциални инвеститори има за Оловноцинковия комбинат в Кърджали. Това съобщи вицепремиерът Симеон Дянков днес. Той инспектира строежа на прохода Маказа, съобщи агенция Стандарт нюз.

Дянков поясни, че двама от инвеститорите, които проявяват интерес, са чуждестранни, един бил български.

Проходът Маказа трябва да бъде открит преди началото на летния сезон, заяви вицепремиерът. Според него датата ще бъде фиксирана окончателно в средата на май, когато правителствата на  България и Гърция ще проведат общо заседание.

След огледа на пътя и пункта финансовият министър, придружаван от генералния консул на България в Солун Костов, областния управител на Кърджали Иванка Таушанова и народната представителка Цвета Караянчева, заминаха за Комотини. На среща там с представители на периферия Източна Македония и Тракия и зам. -областния управител на региона Кацимидис Симеон Дянков ще лобира за по–скорошното отваряне на международното трасе.

„От българска страна пътят е готов, а от гръцка все още има  довършителни  дейности. Причина за закъснението е активизирало  се свлачище през зимните месеци и сложната политическа ситуация  в южната ни съседка”, обясни Симеон Дянков.

Подкрепи Economic.bg