Tuborg пуска специална колекция музикални кенове

Опаковките с БГ дизайн ще се предлагат в 5 държави в Европа

7160 ~ 2 мин. четене

Специална колекция кенове, посветени на пет музикални стила – рок, джаз, диско, хип хоп и хаус, пуска на пазара Tuborg. Дизайнът е дело на български автори, но продуктът ще се предлага не само у нас, но и в още четири държави в югоизточна Европа – Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Унгария. Кеновете са от 500 мл., а бирата в тях е класическият и добре познат на музикалните фенове Tuborg.

„Музиката е част от генетичния код на Tuborg. Освен че от години подкрепяме култови музикални събития и проекти, решихме да изненадаме музикалните фенове и с тази специална колекционерска серия. Така всеки може да заяви музикалните си предпочитания, индивидуалността си, а защо не и моментното си настроение,  избирайки Tuborg в предпочитания музикален стил за деня.”, обясни Маргарита Казакова, Бранд мениджър на Tuborg в Карлсберг България.

Дизайнът е дело на агенция Noble Graphics, като в проекта са участвали млади български творци. Във визията на музикалните кенове са включени емблематични за петте стила елементи като китари, черепи, пиано, диско топка, винил, слушалки, кецове и още много детайли, които феновете ще откриват докато се наслаждават на бирата си.

„За да бъде колекцията от кенове наистина автентична и пълнокръвна, в проекта се включиха млади хора с най-различни музикални вкусове, които месеци наред материализираха любимите си стилове, парчета и изпълнители под формата на скици, дизайн и 3D обекти. Вярваме, че подобни смели стратегически решения дават истинско лице на марката и я правят по-близка до феновете й от всякога.", разказва Чавдар Кенаров, Криейтив директор на Noble Graphics. „Работата за нас беше едновременно огромно предизвикателство и изключително удоволствие. Това е един от редките случаи, в които българска рекламна агенция е избрана да разработи опаковките на световна марка като Tuborg и то за различни държави.”, допълни той.

Предпремиерата на специалната серия Tuborg беше на Sofia Rocks 2012. Първите музикални кенове бяха изпратени с комплименти в гримьорните на звездите на култовия фест.

Подкрепи Economic.bg