Twitter купи компанията за видеосподеляне Vine

Стойността на сделката е запазена в тайна

84 ~ 1 мин. четене

Енда от най-популярните социални мрежи в света - Twitter купи Vine - малка компания, предлагаща едноименна услуга за споделяне на видеоклипове. Новината идва само ден, след като излезе информация, че Twitter планира да развия собствена услуга за хостинг на видео. Базираната в Ню Йорк Vine започна дейност през юли тази година и досега в нея работиха само трима човека, съобщи kaldata.

Финансовите параметри на сделката са запазени в тайна. Twitter отказаха да коментират и дали Vine ще продължи напред като самостоятелна услуга или ще бъде интегрирана в социалната мрежа. Второто предположение засега изглежда по-вероятно.

На официалния сайт на Vine е дадено следното описание за дейността на компанията: "Най-добрият начин да заснемете и споделите видео през iPhone-а ви." Специалитет на Vine са изключително кратките клипчета. Всяко едно от тях е с продължителност едва няколко секунди. Освен това, самите клипчета са уникални с това, че представляват съшити в едно последователни фотографии - нещо, което малко подобни услуги предлагат.

Ако Twitter решат да оставят Vine да се развива самостоятелно, услугата със сигурност ще срещне върла конкуренция. На пазара вече има десетки сайтове, предлагащи споделяне на видео, сред които Viddy, Keek, Tout и Vyclone.

Подкрепи Economic.bg