В Турция глобяват за вдигане на шум по площадите

Дрънкането на тенджери и тигани в подкрепа на каузата за парка „Гези” може да струва по 88 турски лири на протестиращите

В Турциязапочнаха да глобяват протестиращите по площадите заради дрънкане на тенджери и тигани по време на масовите протести в подкрепа на каузата за парка „Гези”, информира агенция Догу Хабер Ажансъ.

В околия Финике на провинция Анталия, например, фармацевтът Аслъ Филиз е глобена с 88 турски лири след като е участвала в среднощен протест с удряне на тенджери и тигани по улиците. Глобата е наложена заради „вдигане на шум на обществени места, с което е извършено нарушение на Закона за провиненията на гражданите”.

Междувременно антиправителствените протести в Турция продължават за поредна седмица. В неделя вечер над 500 души се събраха за демонстрации в турския град Мерсин.

Нощта не мина без инциденти. Униформените използваха гранати със сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръснат протестиращите. При сблъсъците с полицаите са ранени общо 17 души. Сред тях има един полицейски началник и двама журналисти. Задържани са 10 демонстранти.

Коментари: 0