Варна привлича с регатата "Tall Ships" на международен панаир в Щутгарт

Очаква се изложението да събере над 230 хил. посетители

3836 ~ 2 мин. четене
Автор: Кръстина Маринова

За девети пореден път община Варна и региона участват на най-големия международен туристически панаир в Германия и Европа за широката публика - СМТ (Caravan - Motor - Touristik) Щутгарт (11 - 19.01.14). Очаква се изложението да привлече над 230 000 посетители. Панаирът съвпада и с актуалните туроператорски намаления, валидни до края на месец януари, съобщи Kmeta.bg.

Основният интерес на гостите е насочен към българското Черноморие, което е мащабно представено в каталозите на всички големи и средни туроператори.

Щандът на от началото на изложението се радва на голям интерес сред посетителите, някои от които искат да повторят миналогодишната си почивка в България. Интерес се проявява към обиколните пътувания и круизните такива, които имат еднодневен престой в града.

Общината представя успешно и Културния календар за 2014 година, както и регатата "Tall Ships", на която морската столица ще бъде домакин в периода 30 април - 03 май 2014 г. Събитието предизвика голям интерес сред участниците в туристическата борса.

Тази година с над 30 хотела регион Варна присъства в програмите на големия туроператор "Schauinsland", който за първи път предлага морската столица в своите програми.

На втория ден от изложението екипът на общината взе участие в представянето на първите туристически анализи на германския туристически пазар за 2014 г. от проф. д-р Мартин Ломан (Martin Lohmann) - анализатор към университета по туризъм в Кил (www.reisenanalyse.de). Туроператорите са оптимистични в своите прогнози и очакват ръст в продажбите за предстоящия сезон.

През ноември Варна презентира кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019 г. на международния панаир в Лайпциг (20 - 24 ноември). Същия месец туристическият офис на общината участва в професионалното "Road Show", проведено в 10 града на Германия. В Дрезден пък Варна представи своя туристически продукт на презентацията на Der Touristik (ITS, Tjereborg, Jan Reisen и DerTour).

Коментари: 0