Велико Търново промотира консумацията на риба с 800 хил. лв.

Средствата са безвъзмездна помощ Оперативна програма "Рибарство"

Промоционална кампания за подобряване на консумацията на риба и рибни продукти ще бъде организирана във Велико Търново. Подобряването на престижа на ястията от риба ще бъде направено с безвъзмездна помощ от 814.88 хил. лв. - средства осигурени по мярка 3.4 "Развитие на нови пазари и промоционални кампании", която е част от Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство". Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и община Велико Търново вече са подписали договор по проект, съобщиха от ИАРА.

Целта на кампанията е да се повиши потреблението на вътрешния пазар на продуктите от риболов и аквакултура и да се подобри имиджа на сектор "Рибарство". Посланието на кампанията ще бъде "Да включим рибата и рибните продукти в своя балансиран и здравословен режим и хранене". Програмата предвижда запознаване на аудиторията с доказаната полезност и висока хранителна стойност на продуктите от риболов и аквакултури с идеята да се насърчи потреблението им. Предвижда се изработване на уеб сайт на проекта, рекламни карета, аудио и видео спотове, брошури, тениски и книжка с лесни рецепти с риба.

Ще бъдат проведени различни събития в рамките на кампанията. Предвидена е дегустация на риба и продукти от аквакултури, която ще бъде направена през първия месец във Велико Търново. Ще се организират празници на рибата в различни населени места на общината - градовете Дебелец и Килифарево и селата Балван, Беляковец, Водолей, Леденик, Ново село, Присово, Пчелище, Ресен, Самоводене и Шемшево.

Срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца, а промоционалната кампания ще приключи в рамките на 6 месеца.

Коментари: 0