Vivo X3 ще е най-тънкият телефон в света

Устройството ще е с дебелина от 5.75 милиметра

4376 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Моделът смартфон X3, който се разработва от компанията Vivo, ще е най-тънкият в света. Дебелината на Vivo X3 ще е едва 5.75 милиметра, което е първото слизане под 6 милиметра на дебелината на смартфон.

Именно дебелината ще е най-добрата характеристика на Vivo X3. Другите му спецификации включват 5-инчов IPS дисплей с HD резолюция и четириядрен 1.5GHz процесор, който е допълнен от 1GB RAM. В задната част е поставена 8-мегапикселова камера, а отпред още един 5МР сензор. Батерията е с капацитет от 2000mAh, предава digital.

Теглото на Vivo X3 е 150 грама, а вградената памет достига до 16GB. Моделът ще е достъпен във версии с бял и син цвят, като синият смартфон ще е с дебелина от 5.95 милиметра, но това пак е стойност, която е по-малка от всички други смартфони на пазара днес.

Продажбите на най-тънкият модел стартират от 1 септември в Китай, а след това Vivo X3 ще е достъпен и в глобален мащаб на цена от около 310 евро.

Битката между компаниите за представянето на най-тънкия смартфон на пазара се развива доста интересно и динамично през последната година. Още през януари Alcatel изненадаха множество потребители и анализатори с премиерата на One Touch Idol Ultra, който е с размери от едва 6.5 милиметра. Само няколко месеца по-късно Huawei Ascend P6 се появи с дебелина от 6.2 милиметра, а сега е представен нов модел, който успява за първи път да премине границата от 6 милиметра.

Подкрепи Economic.bg