Volkswagen показва най-мощното Polo в историята

Polo R WRC ускорява от място до 100 км/ч за 6.4 секунди

Автор: Божидара Иванова

Автомобилната компания Volkswagen показа най-бързата си серийна модификация Polo R WRC, която някога е създавала. Предвижда се рали колата да излезе на пазара в шосейна версия. Тя е достъпна в 2,5 хил. екземпляра, съобщи Automedia.

Polo R WRC е със задвижване към предните му колела. Двигателят е 2.0-литров TFSI и разполага с 220 к.с., за разлика от състезателния вариант използва 1.6-литров  и генерира 300 к.с. Polo R WRC ускорява от място до 100 км/ч за 6.4 секунди, което е с 0.1 секунди по-бързо от Golf GTI, задвижван от същия двигател. Максималната му скорост на движение е 243 км/ч.

За динамиката на Polo R WRC спомагат и серийните спортно окачване и електронен диференциал с ограничено приплъзване. В базовото оборудване влизат още би-ксенон фарове, спортни седалки, сензори за дъжд и светлина, навигационна система, 18-инчови джанти и  отличителен двуцветен екстериор.

Моделът ще бъде лимитиран. Предвижда се да се произведат до 2,5 хил. бройки. Цената на Polo R WRC ще започва от 33,9 хил. евро.

Коментари: 0