Взривното устройство поставено в куфар

В момента летището не работи, полетите се пренасочват

7388 ~ 1 мин. четене

"Най-вероятно се касае за тежък бомбен атентат", каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов. Все още текат огледи и не може да се говори със сигурност. Сформиран е кризисен щаб, който прави огледи и разследва.

Автобусът е бил с туристи, който са пристигнали с полет от Израел и е трябвало да бъдат настанени в хотели "Хризантема" в Слънчев бряг. Името му нашумя преди години, кого бе застрелян председателят на общинския съвет в Несебър, който според информация от туристическия бранш бе истинският собственик на хотела. Официално чеитризведният хотел се води собственост на "Хермес Груп" ООД.

30 души са в болница, трима или четирима са в много тежко състояние. Уточнява се броят на загиналите.
Екип от гръдни хирурзи пътува от столицата към Бургас. Изпратена е кръвна плазма. И президентът, и премиерът са в течение на случващото се.

В момента летището не работи, полетите се пренасочват. Районът се проверява и за други взривни устройства, но досега такива не са открити. Автобусът, който се е взривил, е собственост на Стар бус.

Инцидентът стана към 17.30 часа в момента, в който израелските туристи са качвали в автобуса и са качвали куфарите. Според една от версиите взривното устройство е било поставено именно в куфар.

Подкрепи Economic.bg