William Hill купува букмейкър за 100 млн. долара

Британската компания се е съгласила първоначално да плати 34 млн. австралийски долара и да поеме 6 млн. австралийски долара дълг на tomwaterhouse.com

132 ~ 1 мин. четене

Британският букмейкърски гигант William Hill се е съгласил да купи австралийската компания за онлайн хазартни залагания Tom Waterhouse за 110 млн. австралийски долара, или 100 млн. щатски долара. В стойността е включен и дългът на австралийското дружество, а с покупката William Hill цели да се превърне в най-големия онлайн букмейкър в Австралия, съобщи Reuters.

William Hill e най-голямата в света агенция за залози ако се вземе предвид пазарната капитализация. Британският букмейкър се е съгласил първоначално да плати 34 млн. австралийски долара и да поеме 6 млн. австралийски долара дълг на tomwaterhouse.com. William Hill ще плати още до 70 млн. австралийски долара по предварително одобрена скала, която се базира на постигане на ръст на приходите между 10 и 30 млн. австралийски долара през 2015 г.

Придобиването на tomwaterhouse.com ще допълни бизнеса на William Hill, който притежава в Австралия компанията за залози Centrebet. По-рано през годината британците купиха и австралийското подразделение на Sportingbet за 670 млн. австралийски долара.

Подкрепи Economic.bg