Янаки Стоилов: Призовавам Борисов да даде своя глас за това правителство

"Обръщам се към старите и новите министри: оставете личните сметки на заден план. Не обслужвайте корпоративните интереси. Бъдете държавници", заяви депутатът от Коалиция за България

Снимка: БГНЕС

172 ~ 1 мин. четене

"Днес всяка една от парламентарните групи трябва да изрази отношение към предлаганото правителство. Ясно е, че само в мандата на Коалиция на България може да бъде излъчено правителство. В парламентарната група ще подкрепим така предлагания кабинет, защото той превдижда мерки за бизнеса и хората за нови работни места, реиндустриализация на България и редица области като земеделие, отглеждането на деца и възрастните хора, премахването на картелите и монополите. Предстои икономическо възстановяване и стабилност. Очакваме за кратко всички "калинки" да се оттеглят от администрацията, което обаче не означава да бъдат заменени с червени нови калинки", заяви Янаки Столилов.

„Ще даде ли възможност данъчната политика да бъдат облекчени най-ниските доходи на българските граждани? Ще се въведе ли от 2015 г. семейното подоходно облагане? Ще се предприемат ли мерки за най-изостаналите региони в страната? Ще се съчетаят ли социалните с образователните функции на училището?”, попита Стоилов бъдещия премиер.

"Призовавам Борисов да даде своя глас за това правителство", добави още той. "Има хора извън БСП и ДПС, но всички те сега очакват подкрепа. Ясно е, че отговорността за правилтеството ще падне върху БСП, затова е много важна ролята на Коалиция за България".

"Обръщам се към старите и новите министри: оставете личните сметки на заден план. Не обслужвайте корпоративните интереси. Бъдете държавници", завърши Стоилов.

Подкрепи Economic.bg