Янев: Румен Овчаров е бил истинският премиер

... а държавата се е управлявала като концорцуим, заяви лидерът на РЗС

По време на предишното правителство в България е „съществувала паралелна държава, която се е управлявала като консорциум”. Това заяви Яне Янев от РЗС в интервю за bTV по повод проверките, извършвани от парламентарната комисия за борба с корупцията. Янев обяви, че "скоро ще бъдат разкрити фрапиращи корупционни практики от времето на Тройната коалиция.

Депутатът ще поиска поверените му от прокуратурата папки с документи да бъдат разсекретени на заседанието на комисията в Народното събрание след ден.

„Работата е страшна! Става въпрос за олигарси, частни партита... Р. Овч. е бил истинският министър-председател. Станишев е бил един дечко, който са го правили на три и половина. Имало е и тогава следователи, но те са били притискани, някои са получавали пари, за да си затворят устите. Може да се окаже, че Коза Ностра може да се учи от българската мафия на Тройната коалиция”, коментира още лидерът на РЗС.

По думите към момента парламентарната комисия, която оглавява, се занимава с 20 сериозни сигнала за корупционни практики – сред които такива, свързани с ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3, с „Каолин”. Сред сигналите има и такъв срещу бившия икономически министър Трайчо Трайков, който предстои да бъде извикан за изслушване в НС.

Коментари: 0