Zafira идва с по-мощен дизелов двигател

Цената за България започва от 53 650 лв. с ДДС

3638 ~ 1 мин. четене

Германският автомобилна компания Opel увеличи конските сили на дизеловия двигател за модела си Zafira. Подобреният агрегат е два турбокомпресора, което позволява достигане на максимална мощност на 2.0 CDTI BiTurbo мотора да достигне максимална мощност от 143 кВт (195 к.с.) и максимален въртящ момент 400 Нм, съобщиха от българското представителство на Opel.

С върховия дизелов вариант Zafira Tourer може да постигне максимална скорост 218 км/ч, а средният разход на гориво е 5.6 л/100 км пробег. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 8.9 секунди.

В момента гамата двигатели на Zafira включва четири дизелови и четири бензинови мотора, както и от вариант LPG (на пропан-бутан) и модификация CNG Turbo (на метан или природен газ).

Zafira Tourer BiTurbo вече може да е поръчва от клиентите, като цените на модела започват от 53 650 лв. (препоръчана от производителя цена в България с ДДС). Това е за ниво на оборудването Enjoy, а първите доставки до крайни клиенти се очаква да бъдат направени през април  2013 г.

Подкрепи Economic.bg